En klimatsmart klimatskeptiker

Hyckleriet kommer till sin spets när vi närmar oss val. Den politiska eliten känner pressen av behovet att bli återvalda, annars hägrar arbetslöshetsersättningen.
I det här läget är det kris. Man måste ju lyckas nästla sig in för ytterligare fyra år.
Just i det här krisläget struntar man i allt vad klimattänk är. Skit i klimatet, affischerna måste upp. Ni vet de där fula tryckta nunorna på stora tjocka glansiga papper som förfular vägkanterna till och från Mariehamn.
Hur tänker ni som sitter och ropar om klimatkris och hållbarhetstänk men i nästa sekund bidrar till totalt onödiga utsläpp genom att beställa era fula affischer.
De finns ju de som är ännu desperatare och kör med stora plastplakat uppspända lite varstans. Det skulle vara kul att räkna på hur mycket valkampanjen kostar i co2 utsläpp.
Som att inte detta vore nog så fylls även postlådan med diverse papperslappar och tidningar från alla partier, ja nästan alla.

Hur kan man rättfärdiga det här egentligen?
I allt annat klimattjafs så pratar man om att Åland måste föregå med gott exempel, alla bäckar små, tänk om alla skulle tänka lika osv osv.
 När det kommer till valkampanjen så säger man att det är så lite så det märks ingenstans. Man rättfärdigar det med att det är så oerhört lite utsläpp från de papper som trycks och skickas. Man går till och med så långt att man i vissa fall skrattar bort eller dumförklarar de som ifrågasätter detta.
Helt tvärt emot hur det är med allt annat klimattjafs. Då brukar jag säga att Ålands del är så liten så det inte spelar någon roll men då får man minsann höra att man är en dålig människa som tänker så egoistiskt.
Vem är det som är egoistisk nu då? Märker ni inte själva vilken jävla dubbelmoral det är? Att fjanta om Poker Run eller motorsportens utsläpp går bra men sen när det kommer till kritan så är ni bara hycklare. Rädslan att inte bli återvald är större än klimatfrågan.

Skit i klimatet just nu, vi tar det sen. Hycklare.

Det som är ännu märkligare i den här kråksången är att vi inom ÅD har valt att inte skicka massa onödiga papper, vi är de klimatsmarta. Visst känns det konstigt att vi som  ni väljer att kalla klimatskeptiker är de klimatsmarta. Svider inte det i era högfärdsrövar? Lite i alla fall eller?
Jag har själv valt att kampanja på nätet och via våra seriösa nyhetsmedier. Man kan också välja att höras i radio om man vill, även det är klimatsmart.
Varför skicka hem den där skiten som 80% av mottagarna väljer att antingen elda upp eller slänga i återvinningen?
Jag frågade några kvinnolibbar, som kommenterade på min sida, huruvida papper var dåligt för miljön men de valde systematiskt att inte svara. Hycklare.
Jag kommer i fortsättningen att ha ännu svårare att ta dem på allvar när de pratar om att även vi måste dra vårt strå till stacken när det kommer till klimatet.

Här kommer en liten uppmaning till er som följer min blogg. Vill ni att politiken ska bli förnuftigare så ska ni rösta på mig, den klimatsmarta klimatskeptikern.

Tack för att du läste

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den åländska själen

Alla utom ÄlskogsFrille är tysta

Snipäventyrssuget

Alla feminister i samma båt.

Åland mitt Åland

Det finns alltid en säker passning

Ställ dem mot väggen

Misshandlande Rumäner