Trump och EU

Så blev man förbannad igen. EU visar sitt maktmissbruk och tandlöshet. Det har varit mycket på sistone som fått mig att ackumulera min ilska gentemot EU. Vad i helsicke gör vi med EU?
Vi börjar med Trump. Han bestämde sig för att dra tillbaks sina trupper från norra Syrien. Han ansåg att de har viktigare saker att göra på hemmaplan, vilket också var vad han lovat sina väljare. Givetvis tar Turkarna chansen att få hävda sig lite och börjar grilla Syrien för fullt. Jag förstår att Trump inte kände för att hjälpa Europa med Turkarna, det är ju inte som att Europa har behandlat Trump respektfullt. Nå, Trump får givetvis skulden för Turkarnas galenskaper av europeiska medier. De Europeiska ledarna kanske skulle ha ett visst behov av självrannsakan tillsammans med medierna. Nå, vad lyckas EU få till då? De kallade till krismöte men vet ni vad, de kom inte fram till någonting, de kunde inte enas. Brysselkållarna sitter nu och strider med varandra om huruvida de ska införa sanktioner eller stoppa vapenexporten till Turkiet. De kommer fan inte överens. Under tiden har Trump infört 50% högre tullar mot turkarna samt skjutit till några tusen soldater igen. Brysselkållarna fortsätter tugga på varandra.

EUs nästa kålleri blir ju givetvis då fiskestoppet på Lax och Torsk i Östersjön. Man gav fan i att ge Åland något undantag fast Ålänningarnas fiske är så oerhört litet så det inte märks någonstans. Dessutom mår torsken bra i Ålands Hav. Det skiter man i. Man inför ett totalstopp vilket betyder slutet för den lilla yrkesfiskekåren som vi har på Åland. Man anser nog att yrkesfiskarna på Åland inte är viktiga. Jag förstår att man tänker så. Majoriteten av Brysselkållarna vet knappt vad Åland är, de har aldrig varit här och högst sannolikt kommer de aldrig att resa hit. De reser till finare ställen. Brysselkållarna har råd med det, de har ena jävla löner. Jag såg tidigare att stolpskottet Ylva Johansson, den svenska sossen, kommer lyfta en lön på 245.000 sek per månad. Såna löner har Brysselkållarna. De behöver inte bry sig om Ålands småskalighet, de har råd att göra roligare saker. Dessa människor tycker majoriteten av Ålands befolkning att vi ska låta bestämma över oss. Ni som tycker att EU är bra, motivera det för mig.

Slutligen har vi ju EUs bidrag till Turkarna. Japp, EU skjuter till pengar till turkarna för att ta hand om flyktingarna som de skapar med sina bombningar. Pengar som går direkt in i Turkiets statskassa. I min värld kallas det att muta dem för att inte släppa in flyktingarna till Europa.
Tv4 meddelade även att turkarna vågar bomba för att de har Ryssland på sin sida. Jag har dock hört annat. Det finns en oerhört duktig journalist, Magda Gad, hon rapporterar direkt från krigshärdarna. Hon lägger upp mycket på FB. Enligt henne har Ryssarna, Assadregimen och Kurderna kommit överens om att tillsammans ta kampen om att mota bort turkarna. Med det sagt så känns det som att Turkarna vågar bomba på grund av att de har Brysselkållarna i ryggen.
Brysselkållarna käbblar med varandra och FN gör inte ett piss. Det finns några riktigt stora oljestater som har stort inflytande i FN, de har nog inget emot att Assad inte kan sälja sin olja.

Med det sagt så hoppas jag ni förstår att allt med EU är en flopp, en totalflopp. Just nu har de fullt upp med att se till att Brexit smäller högre än bomberna i Syrien. Brexit måste få Britterna i konkurs för att statuera exempel, annars kommer fler stater att följa efter. Jag hoppas Brexit är början på EUs förfall. Jag hoppas EU faller sönder snabbt för annars är Ålands själ förlorad. När bönder, fiskare och skärgård är nedstängt av Brysselkållarna, då är vi illa ute. Vem fan såg egentligen till att vi gick med i EU och hur fan har ni släppt det såhär långt?

Tack för att du läste

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den åländska själen

Alla utom ÄlskogsFrille är tysta

Snipäventyrssuget

Alla feminister i samma båt.

Åland mitt Åland

Det finns alltid en säker passning

Ställ dem mot väggen

Misshandlande Rumäner