Vatten ur ett träsk


Vatten, denna fantastiska dryck. Det finns knappast något godare en ett stort glas kallt vatten när solen gassar. Tyvärr har vi på senare tid blivit varse om att vatten kan vara en sinande resurs. Denna mirakelvätska används inom väldigt varierande områden men som exempel som är bekanta för de flesta så kan ju nämnas att vi tvättar oss i det, bajsar i det, vattnar grödor med det och förstås dricker det.
Under den torra sommaren 2018 gick nivåerna på vattnet ner till kritiska nivåer, vad händer om vi har två lika torra somrar efter varandra?
Helst vill jag inte vara med om det.
Jag såg ett intressant program här om dagen, det handlade om dricksvattnet i Israel. De led av vattenbrist i landet. Vet ni vad de tokarna gjorde? De byggde en enorm avsaltningsanläggning som numer förser största delen av landet med kristallklart, gott vatten direkt från havet. Dessutom återvinner de avloppsvattnet och använder det till bevattning. Fantastiskt tycker jag.

På Åland dricker vi vatten från träsk. Dessutom vattnar vi våra åkrar med samma vatten. Jämför det med Israel, visst känns det som vi är kvar på nittiotalet


https://www.varldenidag.se/nyheter/vattenbristen-over-i-israel/cbbohy!7O6OPSplh1f5tFwgnOO4LQ/

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den åländska själen

Alla utom ÄlskogsFrille är tysta

Snipäventyrssuget

Alla feminister i samma båt.

Åland mitt Åland

Det finns alltid en säker passning

Ställ dem mot väggen

Misshandlande Rumäner