Åländsk Demokrati växer

Insändare inskickat till tidningen idag.

Åländsk Demokrati växer 

Inför höstens val har Åländsk Demokrati växt 200%, mest av alla partier.
I och med de nya kandidaterna så har vi även breddat partiet och kan inte mera kallas ett enfrågeparti. Inom partiet har vi nu en stor kompetens rörande jakt och fiske och det kommer vi även att jobba mycket med.
Åländsk Demokrati vill att Åland ska få större självbestämmande inom jaktfrågor. EU skall inte berätta vad vi får och inte får göra, vi har världens bästa jägarkår och är kapabla att fatta de bästa besluten själva, detta kommer vi att beröra närmare i annan insändare.
Åländsk Demokrati har även genom sina kandidater fått in ett stort intresse för skärgården och där kommer vi att jobba för att underlätta för skärgårdsborna då det kommer till att kunna ta sig till och från fasta Åland. Ett  av problemen är till exempel den nästintill obefintliga helgtrafiken. Med dessa gamla, långsamma färjor så är det helgerna som möjliggör besök i stan för många skärgårdsbor. Det är även oerhört svårt att få turister till skärgården när högsäsongen är slut. Alla diskussioner och arbete med detta bör göras i nära samråd med berörda kommuner. När väl tunneln till Föglö är på plats så kanske man skulle fundera på att underlätta för Brändöborna genom tunnellösningar även där.
Åländsk Demokrati tror att tunnlar är nyckeln till skärgårdens överlevnad. Tunnlar har väldigt liten påverkan på Ålands fina och sköra miljö. Med ett Åland sammanflätat av tunnlar underlättas livet i skärgården och fler har möjlighet att leva, verka och uppleva våra alldeles unika, fina skärgårdskommuner.

Åländsk Demokrati
Sam ’Knatte' Palén, Jomala
Thomas Dahlgren, Kökar
Kurre Holmberg, Jurmo
Johan Boman, Finström
Stephan Toivonen, Mariehamn
Johan Andersson, Mariehamn
Stefan Selenius, Finström
Joakim Eriksson, Lemland
Johan Lindström, Saltvik
Tony Smith, Jomala

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den åländska själen

Alla utom ÄlskogsFrille är tysta

Snipäventyrssuget

Alla feminister i samma båt.

Åland mitt Åland

Det finns alltid en säker passning

Ställ dem mot väggen

Misshandlande Rumäner