Att göra en sosse

Att göra en sosse, vet ni vad det är?
Jag använde utrycket lite skämtsamt för ganska länge sedan när SosseTony postade ett inlägg på en FB sida och sen inte svarade på kommentarerna. Han bara visade sin åsikt genom ett inlägg men vågade sen inte stå för densamma. Jag skrev då att han gjorde en riktig sosse.
Nu verkar det dock som att fler och fler anammar detta beteende. Inte bara sossar utan även andra politiska raser.
Vi har ju som bekant Libban som insinuerade att ÅD var ett rasistiskt parti, hon vågade sen inte stå för den åsikten utan hon försöker tiga bort den tillsammans med resten av Libbarna. De gjorde alltså en sosse.
Sen har vi den godhjärtade Igge som kämpar för klimatet i sin V8 Cheva. Även han postade ett inlägg med sin åsikt och riktade den mot de som inte delar hans syn. Sen försvann han. Det var inte roligt att försöka stå upp för sin åsikt, det blev kanske för svårt. Kanske den gode Igge inte är helt övertygad om att han har rätt.
Han gjorde en sosse och försvann.

Sen har vi Fellmanskan.
Hon har ett videoklipp liggandes på nätet där hon förklarar att vi mpste ta emot mer och fler flyktingar. Vi måste det, vi har råd och vi är dåliga människor annars.
Hon fick många frågor där och svarade lite sådär flummigt till en början men sen blev det för svårt att stå för sin åsikt, hon kanske ändå inte är helt övertygad om att vi har råd med flyktingarna. Det blev lite jobbigt när man inte har goda argument.
Hon gjorde en sosse och försvann.


Även Lantrådet har gjort en sosse, eller egentligen fler. Jag skrev om en av hennes sossar tidigare. Det inlägget heter Lantrådet som försvann. Om du inte är på min blogg och läser så måste du ta dig dit för att hitta inlägget. Googla Knattes Tankesmedja så hittar du dit.

Nå kontentan av detta ät ju då att folk har så förbannat svårt att stå upp för sina åsikter. Man är jävligt noga med att visa att man har åsikterna men man vågar fan inte stå upp för dem, man har inte argument. Om någon meningsmotståndare har bättre argument, varför säger man då inte bara, du har rätt, jag har fel.
Nej det kan man inte. Man kan inte överge sina åsikter och ideal fast man inser att man har fel, istället slutar man diskutera. Man stiger upp, går ut ur rummet och smäller fast dörren. Man är helt enkelt feg. Vi har på tok för många fega politiker. Allt för många.
Jag tror att det är såna här fega människor som också väljer att anmäla inlägg som inte delar deras åsikter. Såna inlägg där de inte kan bemöta med sakliga argument, man har helt enkelt inte argument för att man har fel. Då väljer man att anmäla så att ingen annan heller ska få ta del av inlägget, då kanske någon inser att de har fel.
Det är fegt. Fegt och skamligt.
Jag tycker vi ska tänka på det när vi börjar rösta om några dagar. Vill vi ha fega politiker? Fega politiker vänder kappan efter vinden och tar dåliga beslut. Se bara på kortrutten. På grund av fega politiker så har det kunnat dras så långt att ett avtal om ny färja undertecknats innan gökarna vaknar och byter sida. Sidbytet handlar iofs nog mest om ett taffligt försök att få några extra röster. I mitt sinne för det motsatt effekt. Om man har suttit men och tagit beslut fast man inte egentligen tycker det är en bra idé, då ska man inte hyllas som en hjälte för att man i sista stund byter sida, nä man är en kappvändare som gör allt för några extra röster. Gun-Mari, Carina och John, mitt i allt höll ni inte med om kortrutten. Mitt iballt nät valet närmar sig och rösterna ska börja samlas ihop, då gör ni ett sista försök att inte bli utkastade på bar backe. Ni är antingen kappvändare eller så vågar ni helt enkelt inte stå upp för era åsikter, fegt.
Det är väl lite samma sak med de här partierna som hyser rattfyllona. Man vågar inte ta ett beslut att utesluta dem.


Man tycker antingen att det är okej att ha kandidater som tycker det inte spelar någon större roll att man riskerar andra människors liv eller så vågar man helt enkelt inte stå upp för sin åsikt.
Man är lite feg helt enkelt.

Tack för ordet, dela gärna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den åländska själen

Alla utom ÄlskogsFrille är tysta

Snipäventyrssuget

Alla feminister i samma båt.

Åland mitt Åland

Det finns alltid en säker passning

Ställ dem mot väggen

Misshandlande Rumäner