Sandlådan

Alltså det slog mig just hur intressant det faktiskt blir nu när den nya regeringen snart ska presenteras.
Det är avtal som ska rivas och beslut som ska tas.
Om vi börjar med Centern så har de lovat att säga upp avtalet om hybridfärjan 'Skarvsladden'. Veronica var ju väldigt tydlig med det.
När de har gjort det så gäller det att gå lös på kommunreformen. Även den har de planerna har de ju lovat att skrota.
Centern vann valet genom att berätta att de skulle skrota allt det som vansinnesregeringen Sjögren ställde till med.
I ärlighetens namn så vet jag inte om Centern gav några andra löften.
Det är inte många saker de lovade så det bör avar enkelt att hålla, eller?

Obundna vet man inte riktigt vad de vill förutom att de inte vill ha Skarvsladden. Vissa vill ha tunnel, andra vill inte ha någonting, de kan ta vilken linje som helst och ändå blir hälften av deras väljare missnöjda.
Det som också blir intressant är om de tänker stå upp för sina tuffa ord angående lönehöjningen. Bert och company var ju helt emot att lagtingets löner höjdes så vi får väl se om de faktiskt försöker ta bort den höjningen om de får möjlighet.

Om moderaterna kommer med så blir det ju väldigt intressant med Public service avgiften. Enligt deras partiprogram så vill de inte ha medieavgiften på Ålänningarnas skatesedal, även om det är de som röstat dit den.
Centern var ju också skyldig till det i och med att de la ner sina röster, de vågade inte ta ställning. Undrar hur diskussionerna mellan Mså och C går angående detta. Även kortrutten blir ju en sliskig snigel att komma överens om. Där måste man ju anta att de står hyfsat långt ifrån varandra. Det kan ju dock vara så att Mså är så sjukt desperata på att få kalla sig borgerliga igen så de är villiga att lägga ner Skarvsladdsdrömmarna bara de får vara med och leka igen.

Om HI skulle komma med i regeringen blir det ju även intressant att se hur det går med motordrömmarna som delvis tog Stellan in i lagtinget och till eventuell ministerpost. Jag har väldigt svårt att tro att snuskgubben Holmström och Alfåns skulle vara ok med att rösta för klimatvidrig motorsport då deras mål är att alla ska sluta fisa.

Kontentan av detta blir att om Mså inte vill släppa Skarvladden så är de ute ur leken.
HI kan inte sitta tillsammans med ObS
C sitter inte med S eller ÅD.
Lib vägrar leka med ObS.

Då blir det som jag skrev tidigare, kvinnorna håller varandra om ryggen och vår nästa
regering är C + Lib. FramtidsAnders såg ju till att mandaten räcker för en sån regering.
Antingen det eller så kör moderaterna sin vanliga kappvändarstil och släpper allt.
Då har vi C + ObS + Mså

Det bästa enligt mig skulle vara hela oppositionen i regering förutom HI. På det sättet skulle Åland slippa alla kompromisser om kommuner och kortrutter. Oppositionen har ju varit väldigt enig i den frågan.
Tyvärr skulle nog en sån blandning anses för spretig. Sen har vi ju det där med klimatet också. Veronica och följe anser ju att Åland ska använda sina skattepengar till att rädda ett alldeles välmående klimat.

ÅDs syn på klimatet passade ju inte in i Veronicas planer.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Den åländska själen

Alla utom ÄlskogsFrille är tysta

Snipäventyrssuget

Alla feminister i samma båt.

Åland mitt Åland

Det finns alltid en säker passning

Ställ dem mot väggen

Misshandlande Rumäner