Korkade människor

Det där satans Eu.
Jag är så inihelvitte förbannad just nu. Jag har skrivit det tidigare och jag skriver det igen, varför är vi med i EU när EU är ett förmynderi som tar bort nationers suveränitet.
Alla ni fjantar som försvarar EU, varför står ni mållösa när jag ber er lista tio saker som EU har förbättrat för Åland?
Det finns inget, absolut inget, bra med EU.
Att man nu går in och tar bort vårfågeljakten för Ålänningarna visar återigen att man inte förstår EUs syfte. EU ska inte röra i små inre angelägenheter. Det borde vara en fråga för det självstyrda Ålands regering och ingen annans sak.

Jag tycker att alla ni Åländska politiker som på ett eller annat sätt varit involverade i EU frågan och vårjaktsfrågan, varenda en av er sen det begav sig, ska ta mössan i hand, be ålänningarna om ursäkt och sen lova att aldrig någonsin syssla med politik igen. Det är det minsta ni kan göra.
Ni politiker som blir kvar, det kan inte vara många, ser till att ordna en åländsk folkomröstning om huruvida Åland bör lämna EU.
Det spelar ingen roll om vi kan eller inte kan göra det själva men det är ett statement till EU och finnbollarna som sitter och tittar på. Det kan även vara ett startskott till ett finskt utträde. Bara tillräckligt många röster höjs så går det, vi har brexit som exempel.

Jag har läst så många korkade kommentarer idag efter beskedet om vårjakten. Det mest korkade av alla korkade kommentarer är ändå de som skriver att det är ett bra beslut, nu får ejderstammen återhämta sig.
Är ni så satans korkade så ni tror att den åländska avskjutningen har någon som helst inverkan på ejderbeståndet?
I Danmark skjuter de 40.000 ejder per höst, lika många eller fler skjuter de i nordamerika.
De människor som är såhär korkade är även de människor som säger att EU är bra, man kan liksom inte se hela bilden, man förstår inte hur stor världen är. Det är även samma människor som tror att vi räddar jordens befolkning om vi öppnar gränserna, ni är korkade och kan inte se den stora bilden. Jag önskar ni skulle börja använda skallen.

Hur länge ska vi egentligen tåla att bli hunsade av EU?
Vad krävs för att även ni korkade människor ska se att EU inte fungerar?

Den förra regeringen lämnade en besk smak i munnen i och med deras vansinniga avtal om elhybriden men nu har den beska smaken övergått till skit. Ni gav upp vårjakten, ni var inte tillräckligt bra på att förhandla helt enkelt.
Nu smakar det skit i munnen av er.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Alla utom ÄlskogsFrille är tysta

Det finns alltid en säker passning

En kniv i ryggen

Fittmössan är tillbaks

Den åländska själen

Snipäventyrssuget

Åland mitt Åland

Trump och EU