DEN SOCIALISTISKA POKALEN

 Så stod den plötsligt där, den där hemska, dyra, omtalade.....

Den glada känslan byttes snabbt till ilska idag när jag svängde in på min infart efter dagens knog. Där stod den, den där fula jävla Misetunnan, som en socialistisk segerpokal.


I flera år har jag som en god medborgare i Jomala kommun betalat Mises grundavgift utan att nyttja deras tjänster. 

Jag har istället låtit Kuhlmans Åkeri ta hand om sophämtningen. De har skött sig exemplariskt. Aldrig har de missat en tömningsdag. Har man extra mycket sopor så ställer man det i en säck bredvid tunnan och, vips, borta som en avlöning.

Idag tackade Jomala kommun mig för att jag bor och betalar skatt i kommunen genom att kräva att jag ska betala nästan dubbelt mer i sopavgift än vad jag gjort tidigare. 

Jag ska betala nästan dubbelt mer till en myndighet som jag föraktar. Dessutom måste jag säga upp avtalet med Kuhlmans Åkeri. En privat företagare som har skött sig till punkt och pricka men ändå kunnat hålla priserna under konkurrenten.


När man blir så här fittig som jag är just nu så vill man ju veta vem man ska rikta sin ilska mot. Nå, det är ju rätt enkelt. Mises styrelse är ju de som driver myndigheten och Jomala kommunfullmäktige är de som ser till att Jomala är en Misekommun.

I mitt trånga huvud består Mises styrelse av sossar, miljömuppar och någon vänsterliberal, ni vet, de där som pushar för socialism.

 Dra åt helvete så fel jag hade.

Jag googlade fram Mises styrelse. Döm om min förvåning när man hittar namn som Tomas Boedeker, Elias Lindström, Clas Öfverström.


Tomas Boedeker som är moderat framhöll inför senaste lagtingsval att han var stod för mindre tvång och mer eget ansvar. Ändå sitter han som vice ordförande i Mises styrelse och inför mer tvång och mindre frihet. 


Även Clas Öfverström är moderat. I moderaternas partiprogram kan man läsa följande

 "Vår politik utgår från att alla människor har lika värde och att alla har rätt att bestämma över sitt eget liv. Ansvarstagande, trygghet och valfrihet genomsyrar all vår politik." 


Jag ställer nu en fråga till er, Tomas och Clas, är det moderat politik ni driver i Mises styrelse eller sitter ni bara där för att få lyfta arvode?

Elias Lindström tillhör Liberalerna. Inför senaste lagtingsvalet skrävlade han om att han anser att varje människa ska få bestämma själv, landskapet skall inte lägga sig i individens privatliv.


På liberalernas sida kan man läsa följande "Varje människa ska ha rätt att bestämma
över sitt eget liv och styra det efter egen förmåga."

Vems politik för du Elias? Sitter du också bara där för pengarna?


Vi har även centerpolitiker i styrelsen. Anna Holmström (ordförande) och Anders T Karlsson driver sin borgerliga politik i Mise.

Jag vet inte jag men vad gör dessa människor där?

 

Hur tänker de inför kommande val? Kommer de att ändra sina valskyltar från 'individens frihet' till 'jag står för statligt ägande'?

Det blir ju liksom öppet mål för att bevisa det återkommande politiska hyckleriet. 

Tomas, Clas, Elias, Anna och Anders, kan ni berätta för mig hur ni tänker och vems poliktik ni för? Berätta för mig varför ni anser att vi inte ska få bestämma själva. Berätta även varför ni tycker det är okej att chockhöja priset för sophanteringen med upp till 100% för pensionärer och barnfamiljer och förklara varför vi inte får stöda privata näringsidkare som sköter sitt jobb till 100%.


Om vi sen ser till Jomala kommun då.

Jomala är ju en av få kommuner som fortfarande är med i Mise. Kommunfullmäktige har en klar borgerlig majoritet där Anders Eriksson sitter som ordförande. En klar majoritet sitter i partier som stoltserar med 'individens frihet'. 

Varför är Jomala fortfarande med i Mise? Varför agerar ni inte? Hur kommer ni att svara när era väljare frågar er om Mise inför nästa val? Just nu är ni på helt rätt plats för att få slut på vansinnet, tänker ni göra det eller kommer ni att fundera ut en bra bortförklaring till varför vi i Jomala ska ha en dyr, icke önskvärd och byråkratisk sophantering? Jag lovar er att Misefrågan kommer att dryftas under nästa val.


Vad säger ni, Anders och gänget, är det inte dags att skita i det här nu?




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Alla utom ÄlskogsFrille är tysta

Det finns alltid en säker passning

En kniv i ryggen

Fittmössan är tillbaks

Den åländska själen

Snipäventyrssuget

Åland mitt Åland

Trump och EU